Budapest, 2018. 07. 31.  Elhivatottság, kitartás, fegyelmezettség és rengeteg jókedv kellett ahhoz, hogy Kurucz Sándor és csapata, a Magnum Sailing Team a jubileumi Kékszalagon, osztályában második helyen végezzen. Az öt évvel ezelőtt alakult csapat összesítettben a 31. helyen futott be, ami rendkívüli teljesítménynek számít, hiszen 681 indult Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyén.

Nem kedvezett a versenyzőknek az időjárás az 50. Kékszalagon, ezért a szélcsendben július 26-án rajthoz állt mezőny különböző trükköket bevetve indult neki az útnak. A Magnum fedélzetén a verseny alatt fegyelmezettség párosult jókedvvel, amihez a XIXO frissítői is hozzájárultak. A csapat 20 óra 24 perc alatt teljesítette a jubileumi Kékszalagot, melynek köszönhetően összetettben a 31. helyen, az egytestűek között pedig a 17. helyen végeztek, viszont osztályukban ezüstérmesek lettek.

„Az eddigi legérdekesebb, legküzdelmesebb, legjobb hangulatú Kékszalagunkat futottuk! Minimális kétségbeesés volt érezhető a csapaton, amikor a balatonkenesei bójánál rossz oldalt választottunk, és a 300. hely körül álltunk. Azonban ekkor sem adtuk fel, összeszorított fogakkal átrohantunk a mezőnyön éjjel, sötétben, egy másodperc pihenés nélkül, és utolsókból az elsők közé kerültünk! Végül az osztályunkban 5 másodperccel előztük meg a 3. helyezettet, és szereztünk egy győzelemmel felérő 2. helyet!” – mondta Kurucz Sándor, a Magum Sailing Team kormányosa.

A csapat természetesen a Kékszalag után sem áll meg, a következő nagy megmérettetésükre augusztus végén kerül majd sor Balatonföldváron, amikor is az V. NAU370 országos bajnokságon vesznek részt. Hajrá Magnum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *