Budapest, 2014. november 28. A tegnap immár hatodik alkalommal átadott Pegazus Díj jelöltjei között szerepelt – egyedüliként az üdítőital kategóriában – a piacvezető magyar energiaital-gyártó cég, a HELL ENERGY Magyarország Kft. is. A legdinamikusabban fejlődő magyar vállalkozások 2014-ben összeállított Közép-Magyarország régió piacvezető kategória rangsorában elért eredményei alapján a HELL az öt legjobban teljesítő vállalkozás közé került.

A Vigadóban tegnap megrendezett exkluzív gálán két kategóriában – feltörekvő és piacvezető – díjazták a kimagasló növekedést mutató magyar vállalatokat, amelyek kiváló példái annak, hogy kedvezőtlenebb gazdasági környezetben is van lehetőség a fejlődésre. A Pegazus Díjjal az adományozók – az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, valamint a Bisnode, nemzetközi cégminősítő – a kiemelkedő gyarapodást felmutató magyarországi kis- és középvállalkozásokat ismeri el, minden évben ugyanazon szempontok alapján, azaz a vállalkozások nyilvános árbevételeinek összevetésével felállított rangsor szerint. A jelölt vállalkozások mindegyikéről elmondható, hogy legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló, jelenleg is aktív, jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és a 2013-as évre vonatkozó EBITDA eredményük pozitív.

„Nagyon nagy szüksége van nemzetünknek példaképekre és jól működő, sikeres vállalkozásokra. Nagyon fontosnak tartom ezen gazdasági szereplők elismerését. Örömmel tölt el, hogy léteznek olyan kezdeményezések, mint a Pegazus Díj, melynek célja, hogy ezekre a kiváló teljesítményekre felhívja a figyelmet!” – mondta ünnepi beszédében a díjazottaknak Cserpes István, a Cserpes Sajtműhely alapító tulajdonosa.

Az idén díjazott cégek is a legkülönfélébb iparágakból kerültek ki, volt közöttük élelmiszeripari és élelmiszerbiztonsági, orvosi berendezés és implantátumok gyártásával, fűtéstechnológiával, fémmegmunkálással, vagy díszítőszobrászati és belsőépítészeti szolgáltatások nyújtásával foglalkozó vállalat is. A hazai vállalatok két kategóriában nyerhették el a rangos elismerést, a FELTÖREKVŐ kategóriában azok a vállalatok szerepeltek, amelyek árbevétele 2013-ban 250 millió és 2,5 milliárd forint között mozgott; míg a PIACVEZETŐ kategóriába olyan hazai cégek kerültek, amelyek árbevétele 2013-ban 2,5 milliárd forint felett volt.

Az üdítőital piac egyetlen magyar piacvezetőjeként – hiszen az energiaital szegmens az egyetlen, ahol nem multinacionális cég áll az első helyen – a HELL ENERGY nagyon örült a megtisztelő jelölésnek, és annak, hogy az öt legdinamikusabb sikeres hazai vállalkozás egyike. Az elismerő oklevelet Jenei Tamás, a HELL ENERGY Magyarország Kft. országos üzlethálózati értékesítési vezetője vette át:

„Vállalatunk, a HELL ENERGY számára igen megtisztelő az elismerés, hiszen a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó vállalatok között szerepelni, mindenki számára öröm. A HELL a fejlődés motorját az innovációban és hazánkban immár négy éve megszerzett piacvezető pozíciónk magtartása mellett, az export-terjeszkedésben látja. Az utóbbi években a külföldi piacokon való dinamikus térnyerésünk eredményeképp a HELL energiaitalok már a világ több mint 30 országában kaphatók, és számos helyen – hazánkhoz hasonlóan – mi vagyunk a piacvezetők, így Romániában, Cipruson és Bulgáriában is. Ez a díj a HELL valamennyi kollégájának szól, mindazoknak, akik 2006 óta azon dolgoznak, hogy Magyarország egyik legsikeresebb, exporterős vállalkozásává váljon cégünk! Sikerünk alapját továbbra is a fogyasztóink bizalma jelenti, akik tudják, hogy tőlünk mindig a megszokott és elvárt minőséget kapják! A díj további motivációt ad számunkra, mellyel a minőséget még magasabbra, az ismertséget még szélesebbre tudjuk helyezni. Köszönjük!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *